به گزارش ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل با توجه به آثار مطلوب منابع پروتئین گیاهی از جمله برای محیط زیست، مصرف این دانههای خوراکی را به عنوان یک منبع جایگزین پروتئین حیوانی تشویق میکند.
این مجمع در تلاش برای جهانی کردن اقداماتی که در سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان سال بینالمللی حبوبات انجام گرفت، روز جهانی حبوبات را تعیین کرده است.
حبوبات متشکل از دانههای خوراکی خانواده بنشن از جمله انواع عدس، لوبیا، نخود و نخود فرنگی هستند. تمام این دانهها حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند و باید در یک رژیم غذایی گیاهی مصرف شوند تا پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین کنند.
همچنین این دانهها منبعی غنی از فیبر، منیزیم، پتاسیم، فسفر، اسیدهای آمینه، آهن و روی محسوب میشوند. مقادیر زیاد آهن در این دانههای خوراکی اثر مطلوبی بر سلامت زنان در سنین باروری دارد.
محیط زیست نیز از کشت دانههای حبوبات منتفع میشود. این گیاهان قابلیت عجیبی در تثبیت نیتروژن اتمسفر در خاک دارند.
همشهری آنلاین: دهم فوریه به عنوان روز جهانی حبوبات برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ میلادی در تقویم سازمان ملل ثبت شده است؛ روزی برای ترویج مصرف دانههایی که علاوه بر ارزش غذایی، تاثیر مطلوب بر محیط زیست دارند.
کد خبر 430851
نظر شما